Plötsligt känner jag mig bara tvungen att göra ALLT med blodapelsin. Kanske är det för att de är här en så kort stund att man måste passa på och så är de såklart för att de är så vackra! Det innebär alltid lite spänning att skala en blodapelsin och se hur den ser ut inuti, vissa är riktigt röda och i andra är det bara någon strimma eller inget rött alls. Så var de i några av dom jag gjorde marmeladen av så den blev inte riktigt så röd som jag önskat, men fantastiskt god.
Använd din kreativitet och använd marmeladen på fler sätt än på mackan. Vi serverade den till exempel som tillbehör till en maffig chokladkaka i helgen.
Blodapelsinmarmelad

En snabbvariant av citrusmarmelad, tricket för att den inte ska bli för besk är att skära och plocka bort så mycket av de vita som möjligt. Använd ekologiska apelsiner eftersom du ska äta skalet!
Ingredienser:
- Blodapelsiner - 6 st
- Vatten - 2 dl
- Syltsocker - 5 dl
Instruktioner:
Tvätta apelsinerna noga. Använd ett zestjärn och skala av så mycket som möjligt av skalet. Om du inte har ett zestjärn går det bra att använda en potatisskalare men se då till att få med så lite som möjligt av det vita. Lägg skalstrimlorna åt sidan och skär bort resten av skalet och de vita så att det blir så mycket rent fruktkött som möjligt kvar. Pilla även bort eventuella kärnor. Lägg fruktköttet i en gryta med tjock botten och mixa till önskad grovlek med mixerstav. Har du använt potatisskalare till skalet mixar du med det nu också annars tillsätter du strimlorna när du mixat köttet. Tillsätt vattnet och koka upp, tillsätt sedan sockret och koka under omrörning i 15-20 minuter. Häll sedan upp marmeladen på rena varma burkar. Jag steriliserar mina på 100 grader i ugnen under tiden marmeladen kokar. Marmeladen stelnar i burkarna och har en lös konsistens när du häller upp den. Lycka till!
Haha, jag känner helt igen mig! De och granatäpplen. Ska iväg till affären och försöka hitta ett gäng nu. Sen blir det kanske marmelad : )
Inspirerad och köpte fina blodapelsiner idag, riktigt röda och söta!
Bara att njuta medans tid är…