Hemma igen från en fantastisk Vegomässa.
Som vanligt fanns det massvis med veganska bakverk, underbar mat att välja på och några tusen trevliga människor.
Auktionen på den tröja som min idol Morrisseys signerat gick inte så bra för mig. Jag lade ett bud på 220 kr och det var tyst så länge att jag trodde att mitt skambud skulle bli vinnande. Efter mycket hjärtklapp, ett av mig ihoplånat bud på 400 och hets från auktionsförrättaren gick tröjan för 500 kr. Ett väldigt lågt bud men ändå fina slantar!
Kopandafoods och Undergroundcooking hade mässans längsta kö med sina inte mindre än 10(!) varianter på veganska burgare.
Underground burgers kallade de sig och bland favoriterna hittar vi julburgaren med rödbetssallad, bulgogin med kimchi och koreansk dressing samt mastodontburgaren HEARTATTACK med dubbel burgare, grillchips, facon och smält ost. Kolla in länken här ovan, de har lovat att lägga upp samtliga recept!
En annan favorit var den s.k. veganska tobleronen eller ”Honeycomb” som var helt magisk. Mörk, rättvis choklad och cocoanibs kristalliserade i vegansk honung. Magnifik! Finns på Astrid och aporna eller Goodstore/Goodstore postorder.
Själv sålde jag en himla massa kokböcker av nysläppa Vego Deluxe. Det kändes ap-grymt att se sig själv publicerat i en kokbok tillsammans med många av sina matlagningsvänner. Jag rapporterar direkt när boken går att köpa via nätet, var så säker.
Det jag ändå saknade på mässan var julig stämning. Det var ingen musik i lokalen och lite snö hade inte heller skadat.
Jag skulle så gärna vilja ge den boken till min syster i julklapp… Tror du det går att få tag på den innan jul på något sätt, kanske du kan hjälpa mig?
Evigt tacksam isåfall!
På tal om massa veganska burgare, i downtown i Kapstaden i Sydafrika så finns ett väldigt stort utbud av veganska och vegetariska burgare. Finns flera olika restauranger som erbjuder smaskiga burgare med färska röror och grönsaker med hembakat bröd till sina burgare. Är ju en bit härifrån, men kan vara värt att veta om man hamnar där någon gång 🙂