Vi spenderade helgen på svärmorsans lantställe, beläget mellan Ängelholm och Höganäs. En uppröjning av de gemensamma ytorna stod på programmet under söndagen och vi hjälpte till, en liten stund. Ganska snart efter att vi räfsat lite blev vi hungriga och började laga mat. Vissa satte sig direkt till bords och bara inväntade att bli serverade.
Rödlök fräst i lite balsamicovinäger är inte så dumt på en burgare.
Burgerdressing med pepparrot och gräslök

Den här såsen är utmärkt till en hamburgare, men även till annat grillat eller till nypotatis och en panerad godbit. Använd vilken typ av fett du vill, vi hade soygurt i kylen så det blev det. Man kan använda 2 delar sour supreme och 1 del majonnäs om man vill få den riktigt maffig.
Ingredienser:
- Soygurt och majonnäs - 3 dl sammanlagt, blanda som du vill
- Pepparrot - 2 msk finriven
- Äpple - 1/3 grovt rivet
- Gräslök - 2 msk finhackat
- Senap - 2 msk
- Tomatpuré - 1 msk
- Salt och peppar -
Instruktioner:
Blanda alla ingredienser, låt stå och dra en halvtimme. Smaka av med salt och peppar. Riv ev. mer pepparrot i om den inte stinger dig på tungan.