När jag var liten och kanske hade någon sjukdom så fantiserade jag ofta om vad jag skulle äta när jag blivit frisk igen.
Ibland gjorde jag listor och ritade bilder till och tjatade på min mamma att hon skulle köpa hem maträtterna som jag craveade. Häromdagen fick jag ett liknande krav på vad jag ville äta till kvällsvard. Minestronesoppa. Jag googlade efter äkta minestrone men det verkade vara en rätt med lika många varianter som… äsch. Det fanns många varianter helt enkelt och här kommer min. Och tyvärr blev det inga queneller.
2 scharlottenlökar
1 solovitlök
2 stora morötter
1 liten squash
3 blekselleristjälkar
1 liten bunt persilja
2 burkar hela tomater
Fin pasta, t.ex. vermicelli eller någon slags mindre snäckor.
God ekologisk buljong
Salt och peppar
Hacka alla grönsaker i små kuber och fräs dem i olivolja. Slå över tomat och låt småkoka kanske 10 minuter. Ha sedan i pastan och smaka av. Servera när pastan är färdigkokt. Dagen efter är den också väldigt god så gör gärna dubbel sats!
Krutonger
4 skivor gammalt bröd
lite malda fänkålsfrön
lite olivolja
lite flingsalt
Skiva brödet i tärningar, marinera brödet och grilla av dem snabbt i ugnen.