El Bulli är restaurangen som på allvar utmanat NOMA om titeln Världens Bästa Restaurang. Nu har de lagt ner sin restaurang men en dokumentärfilm finns kvar! Ikväll, tisdag kl 19-22 blir det film, käk och snacks. Läs p-texten:
På tisdag väntar en kulinarisk afton med matnörderi av högsta klass! Vi letar fram vita dukar och ljus på borden och bjuder alla matintresserade och gourmetnyfikna på en dokumentärfilm helt i sin egen genre.
EL BULLI: COOKING IN PROGRESS (Tyskland 2011, 108 min)
Den trestjärninga chefskocken Ferran Adrià anses vara världens bästa, galnaste och mest uppfinningsrika kock. Varje år stänger hans restaurang El Bulli i ett halvår – nu är det dags för Adrià och hans team att dra sig tillbaka till hans matlagningslaboratorium i Barcelona för att skapa nästa års meny.Allt är möjligt, men det skall tänkas nytt!
Filmen är en närgången observation av den experimenterande process som pågår bakom stängda dörrar, fram till presentationen av en färdig rätt. Vi får följa den grundliga, systematiska analysen av varje ingrediens som kokas, rostas, steks, dampas, vakuumpackas, frystorkas – och till sist, smakas på. Detta är verkligen en film att njuta av för den matintresserade och Doc Lounge bjuder på en kväll med kulinariska upplevelser.
REGI: Gereon Wetzel
DJ: Kocken och journalisten Sara Berg gästar dj-båset och bjuder på aptitretare både innan och efter filmen.
TID: 19.00-22.00
PLATS: Babel, Spångatan 38
OBS ENTRÉ: 100 kr/ Doc Lounge Guldkort
(Inkluderar mat från Restaurang Rebell och Atmosfär)