Ett kul sätt att ge bort sina favoritkakor på är faktiskt att ge dom obakade. Genom att lägga de torra ingredienserna i lager i en glasburk skapar du en vacker färgskala och en lyxig bakmix. Det enda som behöver tillsättas i detta receptet förutom de torra ingredienserna är margarin.
För att inte ingredienserna ska blandas är det viktigt att burken fylls enda upp så mät burkens volym innan så du vet att den passar och fyll hellre på med lite extra på toppen än att det bildas ett tomrum. Till det här receptet passar det med en burk som rymmer 1 liter. Fäst en beskrivning av hur kakorna ska bakas på burken och avsluta gärna den med att det är obligatoriskt att bjuda in receptmakaren på fika när kakorna har bakats.
Vegankrubbs bästa C.C.C

Ingredienser:
- Vetemjöl - 3 dl
- Bikarbonat - 1 tsk
- Vaniljsocker - 2 tsk
- Havregryn - 3 dl
- Muscovado socker - 1 dl
- Rörsocker - 1 dl
- Kokosflingor - 1 dl
- Mörk choklad - 100 g
- Rumsvarmt margarin - 200 g
Instruktioner:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ta hjälp av fingrarna och blanda i margarinet och arbeta i hop det hela till en fast smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och tryck till den med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter.
Vill du göra dina CCC extra juliga, tillsätt en tesked kanel, mald stjärnanis eller varför inte saffran?
Fin idé, fin kalender och fin blogg! Jag gör också en julkalender, från Malmö : ) Det blir lite allt möjligt juligt, en del veganskt och allt vegetariskt.
Himla cool idé!
O att kakorna blir smarriga vet jag ju, eftersom jag haft nöjet att testsmaka!