En riktigt schysst och enkel rätt med trygg smak av basilika. Lite skogschampinjoner fick ta ner rätten på jorden och ge den en basisk touch. Du kan laga den ikväll för den är faktiskt lite romantisk. Vardag fast romantisk. Och god!
150 g farfalle – fjärilspasta
1 paket chichi eller 1 paket veggo kyckling
1/2 röd lök
10 skogschampinjoner
1 kruka basilika
1 pkt havregrädde
1/2 god buljongtärning
Salt och peppar
lite mjöl och vatten – hoprört – att reda med
gurkmeja, för fin färg
Fräs chichi med lök och champinjoner. Mortla eller stöt basilikablad och strö dem över fräset. Slå på havregrädde och buljongtärningen. Låt småputtra några minuter. Ha i redning och salta och peppra. Låt koka upp. Servera med nykokt pasta!
Gilla Vegankrubb på fejjan! – http://www.facebook.com/Vegankrubb
Både ”kylling” och ”fejjan” vad fan.
I övrigt ser det gott och lyxigt ut!
du har ju hajat vad det handlar om!
fy sattan så gott det där verkar då.
hej björn.
käkade den här rätten igår o den var tyvärr inte så jävla romantisk. ledsen att behöva säga det men svamp, grädde o sojaprotein till pasta är lite klent. tyvärr. blev lite beskviken över att ett av dina recept inte var så great som de brukar vara.
men för att även vara lite konstruktiv så ger jag dig ett uppdrag:
Ett Gott Mos!
vilket är receptet på ditt bästa mos?
Jag gjorde ett, enligt mig, lysande mos idag. Potatis, stekt lök, grov skånsk senap, sojagrädde, vitpeppar och dill. Serverades till hot chorizos med mer senap o ketchup. blev även en väldigt proletär matlåda till imorgon.
Lycka till!
klas: tack för kritik! roligt med någon som ryter ifrån.
dock tycker jag det blir jävligt gott med färsk basilika i och den veganska kyllingen är ju vassare än vanligt sojaprotein.
Ska klura på moset!
ja nu tyckte jag det var dags!
körde med veggo-kycklingen men jag har svårt att få den rolig. blir mest små hårda klumpar.