Nu har jag testat att göra en frusen variant av fudge med mandelpulpan som blev över efter att jag gjort mandelmjölk.
Det blir ett gott och ganska nyttigt godis som är som är precis som godast under ett par minuter när det är perfekt tinat.
Du behöver
1/2 dl havregryn
1/2 dl mandelpulpa, det som blir över när man gör mandelmjölk
1 banan
3 msk kakao
2 msk agavesirap
2 msk mandelmjölk
2 msk kokosolja
1/2 tsk salt
Gör så här
Använd mixer eller mixerstav och börja med att mixa havregrynen till små flisor. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en tjock kräm. Klä t ex en lunchlåda eller form i liknande storlek med bakplåtspapper och häll i smeten. Ställ i frysen och låt frysa i ca två timmar. Skär upp fudgen efterhand som du serverar den och förvara resten i frysen, den är godast när den har tinat ett par minuter och då ska den ätas direkt för sen tinar den för mycket snabbt.
Text: Hanna
Bild: Björn
Nu har jag testat detta underbara recept. Jag inte låta bli att göra det varje dag. Får väl snart starta café. Supergott!