Inför december har vi fyllt på vårt glöggförråd med lite olika sorter. Om oktober och november är de värmande tekopparnas månader är december helt klart glöggens. Och vi tar oss gärna en kopp till kvällen. Hittills är Smålandsglöggen, den höga flaskan längst ner till höger, vår favorit. Och det är den inte bara för att Småland råkar vara mitt barndomslandskap utan för att den är lite mindre söt än en klassisk Blossa samtidigt som den är just klassisk i sin glöggton. Ripan är också väldigt trevlig, gulligt att den finns på halvflaska och fint att den är gjord på ekologiska druvor. Årets glögg från Blossa är smaksatt med yuzu och ingefära. Yuzu är en japansk citrusfrukt vars smak beskrivs som en blandning av mandarin och grapefrukt. Den har vi inte testat ännu men lovar att återkomma med recension. En nyhet i glöggsvängen är att vinexperter rekommenderar oss att testa att dricka glöggen både varm, kall och rumstempererad för att se hur de olika kryddorna framträder olika mycket vid olika temperaturer.
Det finns 39 olika sorters glögg på systembolaget i år. När det dyker upp smaker som tiramisu börjar jag bli fundersam men däremot har jag två äppelvarianter i hyllan som jag ser fram emot att korka upp. Ett gäng som har testat i princip hela sortimentet finns bakom sidan gloggtest.se kolla in den om du vill få mer glögginspiration och tipsa gärna oss när du har hittat din favorit!
Javisst är den lilla halvböjen från Ripa fin! Upptäckte när jag skulle köpa en till mig själv att den tillhör förra årets sortiment och nu bara finns som restsortiment.
I rena förskräckelsen beställdes tre flaskor som systemet på ett mycket tillmötesgående sätt tog hem nånstans ifrån och nu hoppas jag bara att den är lika god som flaskan är söt:-)
Hej på er!
Kul att ni gillar vår sida!