Mörkare toner som choklad och lakrits återfinns ofta som undertoner i dryckesvärlden och så också i glögg, fast här mer uttalat smaksatt än i rödvin där man bara kan ana det bak i gommen. Vi har testat två olika sorter glögg med choklad. Dufvenkrooks chokladglögg och Herrljunga Glögg med Mocca & Choklad samt Ripa vinglögg som fick bäst i test i DN. Näst i tur står Blossa 2011 Arabica och Herrgårdsglögg med Lakrits.
Betyg.
Dufvenkrooks chokladglögg 3/5
Modern i smaken men utan att gå till överdrift och frångå äkta glöggsmak.
Herrljunga glögg med Mocca och Choklad 4/5
Bra ton av mocca och fyllig smak på hela glöggen.
Ripa Vinglögg – 4/5
En glögg med klassisk smak, inte nyskapande men trofast.
Vilka sorter har ni testat i år och vad får de för betyg?
Herrgårdsglögg med Lakrits spännande att höra vad ni tycker om den? Jag har ännu inte testat men lakrits är ofta rätt.
Grytthyttans Skogsglögg läste jag postivt om nånstans. Låter hemtrevligt på ngt sät!
Men Gud vilken snygg bricka, och fatet med dadlarna på! Och burken med pepparkakor! Hela bilden är bara så himla fin! Här har någon med smak varit framme, det syns! 🙂
Anja: Brickan är ett soprumsfynd! Och visst är väl en av det bästa sakerna med att ställa till med fest att man får duka fint och använda och visa upp saker man tycker om.