I vinter har jag varit på ganska många olika restauranger ”i jobbet”. En sak som jag blivit serverad flertalet gånger på bra krogar är grönkålschips. Såklart ville jag testa att göra egna och det blev supergott. Krispigt och salt och jag tror det skulle passa utmärkt till en fördrink av glöggtyp med t.ex. hälften äppelglögg och hälften cava. Iskall såklart.
1 stort fång grönkål, rensad och sköljd.
3 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta
rosépeppar
salt
Gör en marinad med olja, pressad vitlök och salt och peppar. Bryt grönkålen i mindre bitar och vänd ner dem i oljan.
Sprid ut grönkålen på en plåt och rosta dem där på ca 50 grader i 3-4-5 timmar. Låt gärna ugnen stå lite öppen mot slutet så försvinner ångan som bildas. Använd t.ex. en träslev. Lägg upp på fat och dekorera med krossad rosépeppar.
Fint! Annars gillar jag dressingen på dessa: http://mynewroots.blogspot.com/2010/07/totally-addictive-kale-crisps.html som också går snabbare!
Caroline: De är väldigt fina!
Hej! Jag älskar bloggen, finaste jultipsen någonsin! Men skulle ni inte kunna tagga inläggen med något juligt? Jag skulle gärna vilja kunna komma tillbaka till inläggen senare.
Jag kan rekommendera denna grönkål, den blev väldigt god tyckte även en rad grönkålsskeptiker. Det enda som jag inte fick rätt på var tiden, för mig tog det avsevärt längre tid att torka den, först efter 2 dagar var den riktigt torr och krispig…
Grönkålschips är världens bästa snack! Jag brukar torka mina på 200° i ca 10 min. vilket brukar funka fint. Väldigt praktiskt ifall man får the munchies och inte orkar vänta i flera timmar… 😉
http://lillamatderiven.blogspot.com/search/label/gr%C3%B6nk%C3%A5l