Spenderade helgen i underbara Göteborg. Träffade en av mina allra finaste kollegor från gamla Köksbrigaden, lade upp strategier och taktik inför framtida Seitan-bak med mina fränder från Underground Cooking samt hängde med underbara, men ej matrelaterade vänner. På bilden hänger vi på Göteborgs Italia-stråk. Tror jag räknade till 7 restauranger inom några hundra meter. Maten som serverades var god men inte superb, kantareller och champinjoner i tomat och olivolja. Experterna säger att restaurang Caprese är stället som gäller för oss som älskar rutiga dukar, tända ljus och en jävla massa vinäger i salladsbuffén!
Som vanligt blev det ett par besök på Hagabions café. Åt magnifika kikärtspannkakor med löjligt bra sötpotatiscurry som bakfyllemat på lördagen. På tisdagen strax innan min hemresa var jag där igen för att klämma i mig en lunch. Salladsbuffén var som vanligt snudd på magisk, smaker som saffran, ruccola vitlök och rödbetor var några av dominanterna. Den varma lunchen blev dock en flopp. Eller, varm och varm, den var kall när jag fick den eftersom de inte ropat ut den på uteserveringen där vi satt. Smakerna var riktigt trista, smakade kokt morot och buljongtärning eller som när min lillebror skulle göra en höstgryta.
Men som jag sa till dagens köksansvariga så är det en piss i Nilen om det blir så här 1 gång när de 9 tidigare tillfällena varit 5 av 5 stjärnor. Hagabion är fortfarande Sveriges mest spännande, prisvärda och varierade lunch för veganer!
Andra bloggar om: vegan, hagabion, lunchbuffé, göteborg, underground cookiing, seitan, kantareller
hej!
hört talas om vegancafé solrosen i lund? vi är några stycken som driver ”caféet” ideellt och serverar en rehjäl talrik god men kanske inte monsterlyxig veganmat för schyssta 20 pix varje måndag (utom den första i månaden) på smålands nation. kanske värt att ta sig en titt på någon gång? 😀
Hej!
Det var en intressant sida!
Hit ska jag komma oftare och uppdatera mina köksambitioner…
/emelie
malin: har hört talas om att ni har lite olika caféer där, låter intressant. När jag har tillgång till bil ska jag ta med mig ett litet crew och provsmaka! vilka tider kör ni?
emelie: kul att du gillar, tack.
På tal om Göteborg. Har du sett ”Hata Göteborg”? En kalkonrulle, fast man känner igen alla gamla idioter från förr. Ikko, atti, ikko, atti och nillet.
Björn min gamla kompis!!! Va roligt, inte visste jag att du också var inne i bloggvärlden! För illa att vi inte hunnit ses ännu, får bli ändring på det! En öl eller kaffe snart tycker jag! Ha det fint! Krams
hit hittade jag idag. blev glad. folk som skriver om mat! bättre läsning finns ju inte 🙂 vegansk dessutom. superbt!
Hoppas på rapport! Lycka till!
Förresten… blev det nån veg*blogsträff? Hade vart kul
Om du befinner dig i Stockholm nån gång så testa Kokyo på Sveavägen. De gör sin egen tofu, fantastiskt gott!
När jag kommer hem skall jag laga dig en kimchipannkaka med no egg som inte är av denna värld.
Jo, på smålands nation finns även ett schysst bakiscafé men goda veganmackor mm på söndagarna. Också sjukt värt ett besök! de brukar öppna runt 12.30 har jag för mig.
Solrosen är som sagt varje måndag (utom första/månad) klockan 19.00, man bör helst komma mellan sju och åtta eftersom maten går åt fort, men vi brukar ha öppet så länge folk vill sitta kvar.
Yes! Sådär ska matbilder tas! : ) Maskering + veganmat = sant.