Roséglögg
1 flaska rosévin (finns varianter både med och utan alkohol på bolaget)
1 dl socker
Skal från 1/2 apelsin eller 2 pomerans skal
3 stjärnanis
10 kapslar kardemumma (Lätt mortlade så kärnorna tittar fram)
2 kanelstänger
Gör så här:
Häll vinet i en kastrull och tillsätt socker och kryddor. Sjud till sockret har smält, håll koll på temperaturen om du inte vill förlora alkoholen i ångor! Sätt på ett lock och låt svalna, flytta sedan över kastrullen till kylen och låt den stå och dra över natten eller i minst ett par timmar så att alla smaker sätter sig. Sila av kryddorna innan du häller upp glöggen på flaska.
Värm och servera på klassiskt vis eller kyl och servera som en schysst juldrink med lite is och kanske en myntakvist i!
yes perfekt gå-bort-present. Uppskattar verkligen er kalender!
Läckert!
Kul att ni gillar! Det gör vi också och har massa kul under tiden!
Måste den drickas upp direkt eller håller den ett tag?
Alice: Den håller sig ett bra tag och blir bara godare om den får stå och dra! Skulle tippa minst 1 månad.
Björn: Det låter ju hur bra som helst! Kommer definitivt pröva det här.