Genom min svärmor (coolt att man har en sån nu för tiden) kom vi över en sån här grym burk. Det är en konferensanläggning som heter Havsjö som tillverkar detta gottis. Ärligt talat verkar det vara det vettigaste de har för sig på den konferensanläggningen men det är en annan story.
Ni kan ju gissa om denna granskottshånung är god att ringla på lite pannkakor eller att ha i en kopp te (eller copp thé som det heter på twitterstockholmska). Ta gärna omvägen via bodafors och köp dig några burkar.
http://havsjo.com/
vill du ha receptet! min mor har i alla tider gjort de till mig.
Åh! Ja hemskt hemskt gärna!
😉
Wardins i Jäla har, men de kallar det granskotts sirap.
http://www.wardins.se/produkter.htm
(Obs olagligt att plocka granskott från träd som inte är ner huggna)
Plockan massa granskott lägger i burk med vatten så att de täcker. låt stå i dygn
sila av koka vattnet med socker
( 1liter vatten en liter socker )
små kokar tills det tjocknar fler timmar kan koka en hel dag.
rena torra glasburkar (brukar värma i ungn 120grader i ca 30min )
häll upp på burk förslut med lock låt stå.
Tips! smaksätta med citron, kardemumma, sjärnanis eller kanel till sätt smaksättningen ca 30min innan granskottshonungen är färdig kokad
lycka till! kram