Kissen har inget med texten att göra och jag har valt att låta hen vara namnlös
Jag vill bara skriva att jag lärt mig en ny sås. En av de varma.
Såser jag känt till innan, varma, är tomat och grädd.
Idag lärde jag mig en sås som öppnar porten till det kinesiska köket – den redda såsen.
Fräs upp goda saker – slå på vatten och lite buljong och låt puttra – red av med potatismjöl i lite vatten och låt koka upp.
Det är härligt att den är så enkel samtidigt som det retar mig att jag inte fattat förut. Jag skyller på min hemkunskapsfröken Kerstin och lite på min mamma.
uhh. den fick jag till skolmat varje vecka under gymnasietiden.
Jag kan krydda det kan inte mattanter.
Hette din också Kerstin?
Men om du nu äter den som sås, vad äter du den till?
Haha skäms!
Det är den optimala såsen till alla asiatiska grytor. Funkar minst lika bra med maizena istället för potatismjöl också 🙂
Fido: Ja hon hette faktiskt Kerstin och var snäll. Fast lära mig laga mat det kunde hon inte.
Kaospatrullen: Det blev en svart bönsås med cashewnötter och blandade nyttigheter. Recept kommer!
Skysås (med typ lök) är en rätt bra sås till vissa rätter också! Bea med! I alla fall om man vill göra en lite traditioinell husman 🙂 Hohoho
Glömde att länka veganisera i kommentaren! Skämmes på mig!