En bekant från det världsomspännande internätet söker ett recept på den ultimata burgaren. Jag tycker det är väldigt svårt att få till perfekta burgare, bäst blir de när jag har tur med tofu, godast när jag får jackpot med linser. Ska en grilla så är nog seitan det bästa. Quorn är aldrig kul. Färdiga burgare av soja funkar men hemmalagat är bäst.
Vad är ditt bästa recept på burgare? Posta en länk till ditt favoritrecept eller skriv hur du brukar göra i en kommentar!
Här är originalposten från inthekitchen.se – http://www.inthekitchen.se/jakten-pa-ultimata-vegoburgaren/
Jag gillar Billy the kids burgare från vegankokboken
Smakrik och saftig! 😀
Alltså den kanske godaste burgaren jag ätit finns i ett hål i väggen i Camden i London. Kanske är det den sjukt sympatiske gubben som sköter stället som gör att burgaren smakar så gott, eller det faktum att den kostar tre pund, men jäklar vad många sådana jag mumsat! Hemligheten är en torrmix på falafel, upphottad med en fröblandning. Fläskiga burgare toppas med allt från hummus, avocado och vitlöksvegmayo, till jordnötssmör och banan. Himmel!
En annan favvo är att mixa svarta bönor, valnötter, soltorkade tomater, buljongpulver och oregano. Smäck!
Den här vegoburgaren från 101cookbooks är nog den godaste jag ätit OCH den enklaste att göra. Den innehåller ägg, vet inte om det är ett hinder, men av kommentarerna att döma har många gjirt lyckade substitutioner med bönor, linfrö, inget alls etc. Så det går nog bra. Jag gjorde den här med rökt tofu. Himmelsk gott.
http://www.101cookbooks.com/archives/tofu-burgers-recipe.html
Rekomenderar även dessa bönburgare från samma sida där burgaren ganska så innovativt också är brödet, men de är lite meckigare att gör Väldigt goda, men jag gillar tofuburgaren bäst tror jag.
http://www.101cookbooks.com/archives/vegetarian-lentil-burgers-recipe.html
http://www.101cookbooks.com/archives/001567.html
Jag gillar verkligen seitan. Oftast gör jag en fuling, blandar lika delar gluten och vatten med lite goda smaker i glutenet, gör en liten limpa, skäri i skivor och kokar 5 minuter för att sen grilla och sånt.
Oftast gör jag Undergroundburgers köttiga recept http://www.undergroundburgers.com/?p=76 och fryser in. det är en bra jävla vardagsburgare.
Jag är sugen på att få till något som liknar Frukostklubben på Emporias seitanburgare. Bästa konsistensen jag ätit efter 8 år på världens veggieburgarställen.
Åh burgare! Har alltid haft en viss förkärlek till burgare.. Tofuburgare har jag aldrig riktigt lyckats få till bra, men ditt recept på tofubiffarna lät intressant så jag ska kika närmre på det.
Har hittills inte lyckats hitta den perfekta veganburgaren som passar för grillen än. Gjorde nyligen riktigt goda kikärtsburgare, men de passar nog bättre för stekpannan, om man inte tillsätter mer mjöl och kanske har förpanerat den innan? Så den inte faller sönder på grillen (http://www.veganstyle.se/?p=384).
Tänkte kanske testa undergroundburgers ”köttiga veganburgare” med några modifikationer i sommar, de ser väldigt goda ut (http://www.undergroundburgers.com/?p=76).
Bönburgare som går bra att grilla utan att de går sönder på grillen (och helst utan gluten) vore perfekta burgaren enligt mig! 🙂
http://tofuguru.net/show/the-holy-grail-of-veggie-burgers
… har det godaste receptet på veggie-burgare enligt mig. Man får slänga i lite fler kryddor bara!
Hej!
Jag handlar en del på ICA och får därför deras tidning Buffé hem i lådan. I senaste numret handlade det en del om grillning och ett tema var ”grilla grönt”. Jag testade att göra deras mexikanska bönburgare och den blev riktigt god faktiskt. Jag bytte dock ut grillen mot stekpannan och kidneybönorna mot svarta bönor. Länken kommer här nedan. I det fall ni skulle testa och tycka om den så kan man även ”gilla” på facebook. Kan man ju tycka är fånigt men det ger ändå en uppmuntran till dom att göra mer veganmat i fortsättningen.
http://www.ica.se/recept/mexikanska-bonburgare-med-basilikaguacamole-716437/
Hej! Trevlig blogg ni har med massa bra tips och inspiration. Jag har inte varit vegan så fruktansvärt länge, inte ens ett halvår men har ändå lyckats sluka i mig massor av god mat. Jag tänkte bara tipsa en nyhet från djurens rätt att veganska quornbiffar är på väg till Sverige om en efterfråga finns (så klart det gör!) men i så fall kan man skicka förfrågan till konsumentkontakt@se.findus.com eller på facebook: http://www.facebok.com/findusSverige
Även om jag också tycker hemlagade är smarrigast så är det ju roligt om produkter i butiker ökar. Sen hamnar man kanske ibland på den lata sidan eller får det bråttom osv. Jag plus vänner och min familj har skickat så hoppas de tar in varan. Jag tror också det kommer öka intresset generellt för veganmat om fler produkter kommer ute på marknaden:)
Kan jag förresten länka er sida på min blogg?
mvh Lisa
Lisa: Hej, grymt att du är vegan. Fin tårta du gjort på din blogg också! Självklart får du länka till oss, och självklart hjälper vi till att trycka på så det kommer fler veganprodukter i butikerna.
Hemmagjord är den inte, men den godaste burgare jag nånsin ätit är utan tvekan ”Lappland burger” från Yellow Sunshine i Berlin. Drömmer fortfarande om den ibland!
Har aldrig lyckats något vidare med seitanvarianterna men
jag brukar göra tofuburgare hemma. Det går snabbt och är enkelt. Använder inga mått utan höftar lite efter behag.
Ett halvt paket billig tofu, typ Tahoe supertofu.
Mixa ner tofun så den blir en slät smet och blanda ner kryddor, jag brukar ha Sambal, Vitlök, Soya och Liquid smoke. Sen blandar jag ner rostade solrosfrön och lite jordnötter. Lite hackade jalapenos och till slut ganska mycket havrekli för att få en fastare konsistens. Lite potatismjöl kan vara bra. Efter att det fått stå ett litet tag så steks dom i olja. De får en bra yta och konsistens och håller ihop bra.
Låter som ett riktigt bra recept Fredrik, tack!