Årets nykomling på vårt gottebord är minidammsugare med smak av jul.
Pepparkaka och choklad passar väldigt bra ihop, och med en liten hint av glögg och söt marsipan runt om är den här lilla munsbiten liksom julen personifierad.
Minidammsugare

Ingredienser:
- Pepparkakssmulor - 5 dl
- Mjölkfritt margarin - 50 g
- Kakao - 2 msk
- Glögg - 0,5 dl
- Marsipan - 300 g
- Mörk choklad - 100 g
- Florsocker -
Instruktioner:
Mixa kaksmulor med rumsvarmt marigarin till en smet, rör i kakao och glögg. Parera med havregryn eller mer smulor om degen blir för lös och mer glögg och fett om den blir för fast. Rulla ut degen till långa smala rullar och lägg åt sidan. Kavla marsipanen tunnt, använd florsocker i stället för mjöl så att den inte klibbar fast i kavel och bänk. Skär ut en långsmal bit som är så bred att den räcker runt degrullen. Slå in degrullen i marsipanen och lägg skarven nedåt. Skär ut små bitar och doppa ändarna i smält choklad. Sät kallt så chokladen stelnar och förvara sedan svalt.
Spara en till mig!!!