Päronen kör Kia. Svennebananerna har en 42” Samsung. Kidsen dansar till k-pop. Alla hipsters äter bibimbap.
Ni förstår, Korea är på väg mot världsherravälde.
Den veganska julfiraren kan redan allt om tofuprinskorv, julsk*nka, Janssons med kapris och göttbullar. Går det att dra ett steg längre? Självklart.
Ta sikte mot Koreahalvön, där sojun flödar som vin, där vänsterkrogarna serverar vegansk pudel och där Psy dansar med hästar som är frukter som inte finns.
Författaren, journalisten och Djurbladets ständige chefredaktör, Patrik Lundberg, bjuder härmed på årets smaksensation: Koreansk coleslaw.
Patrik Lundberg
Patrik Lundberg är författare, journalist och ständig chefredaktör för Djurbladet. Han kommer ut med sin debutroman, Gul Utanpå i slutet av januari 2013.
Om författaren: www.patriklundberg.se
Djurbladets ständige chefredaktör: www.hd.se/djurbladet
Patrik Lundberg författar också vassa krönikor för Helsingborgs dagblad, i Vegankrubbs favorit Peter Mangs diggade Laleh skriver han bland annat: Jag har lyssnat på Marilyn Manson, jag har spelat Diablo I och Diablo II och jag har ätit hundratals pizzor. Trots detta har jag inte mördat någon.
Koreansk Coleslaw - The fairytale of Seoul

Vem har inte drömt om en coleslaw utan majonnäs, en sådan som inte ger buffékoma efter första tuggan, en sådan som inte gör en så lassig att mellangärdet får en egen atmosfär?
Koreansk coleslaw är som en frisk snabbversion av kimchi, en jultomte med olivfärgad hy och ett sexpack på magen. Ät. Njut. Bli korean.
Hen kallar den för The fairytale of Seoul.
Ingredienser:
- Vitkål - 6 dl, finstrimlad
- Rödkål - 2 dl, finstrimlad
- Salt - 2 msk
- Morot - 1 st, riven
- Schalottenlök - 2 st, strimlade
- Salladslök - 4 st, strimlade
- Vitlök - 3 klyftor, pressade
- Ingefära - 1-2 msk, riven
- Sesamolja - 1 msk
- Risvinäger - 1 msk (kan bytas mot vanlig vinäger)
- Sesamfrön - 1 msk, gärna lätt rostade
- Koreansk chilipeppar, Kodjokaro - 2 msk
Instruktioner:
Instruktioner
1. Häll kålen i en bunke och salta så att den mjuknar till.
2. Blanda i morot, schalottenlök och salladslök
3. Förbered vinägretten med vitlök, ingefära, socker, sesamolja, risvinäger, sesamfrön och koreansk chilipeppar
4. Häll över vinägretten och blanda
5. Låt stå i kylskåp minst två timmar
6. Servera! Håller i cirka en vecka
Bara Lucia och så mycket gott att testa, tur julen varar till påska!
Wow, det här måste jag testa! Vet ni var det går att hitta Kodjokare i Malmö?
Ja det finns på den asiatiska butiken på Ystadsgatan!