Dillgremolata
2 dl hackad dill
2 klyftor vitlök
1 citron
olivolja
Det här känns lite som ett recept man skulle kunna läsa i ”Veckans billiga och snabba” från en av landets livsmedelskedjor. Men gott och snabbt behövs ibland och det behöver väl inte alltid vara fult. Förra lördagen kom vi hem hungriga efter en lång eftermiddagsfika på Kafé Agnez. Efter en noga titt på alla varor hos Astrid och Aporna så komponerade den här lördagsmiddagen.
Tina laxen. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och dela potatisen och lägg dom i en stor form där det även finns plats för laxen. Ringla över lite olja och salt och sätt in i ugnen. Hacka dillen och lägg i en liten skål, pressa över två vitlöksklyftor. Tvätta citronen och riv i skalet innan du delar den och pressar i saften. Häll över lagom med olivolja och rör om. Dela laxen på mitten på längden och fyll med gremolatan. Slå in i folie och lägg in den med potatisen och kör i ca 30 minuter till. Gör under tiden en sås att servera till. Vi gjorde en variant av säsongens sås där vi bytte ut senapen och persiljan mot citron och dill samt tillsatte tångkaviar.
Lycka till!
PS. Ikea har tagit fram en Tångkaviar som kostar 14 kr burken så be första bästa som ska dit och bunkra värmeljus att köpa ett par burkar till dig! DS.
Text och foto Hanna
Är detta någon slags vegetarisk lax som man kan köpa färdig eller?
Sandra: Ja det är det, finns på asien livs, goodstore och astrid och aporna.