Det är lite svårt att få påskkänsla i år när den sista snöflingan knappt har landat, men idag skiner solen och vi har små gula blommor i vårt kök så det känns lite bättre.
Vi har gjort kanske det bästa påskgodiset du kan göra, äta och ge bort -små söta rawfoodägg med mycket chokladsmak doppade i kokos, lakrits och svarta sesamfrön.
Glad påsk!
PS. Om du köper påskgodis så tänk på att du både gör skillnad och inspirerar om du väljer rättvisemärkt och ekologiskt godis!
Råa ägg av renaste choklad

Detta är ett basrecept som kan varieras i oändlighet beroende på tycke och smak. Olika nötter, frön och torkade frukter är goda att använda.
Ingredienser:
- Havregryn - 3 dl
- Kokosfett - 1 msk
- Kakao - 2 msk
- Kallt kaffe - 2 msk
- Sötning efter behag dadlar, agavesirap eller lite muscovado -
- En gnutta salt -
- Ev några droppar vatten -
- Topping t ex Kokosflingor, kakao, lakritspulver, sesamfrö -
Instruktioner:
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till en lagom fast smet. Parera med havregryn eller vatten om du upplever smeten för lös eller fast. Rulla till små äggformade bollar och rulla sedan i valfri topping. Förvara svalt.
Läckert det ser ut, gott det säkert smakar och enkelt att göra verkar det som.
Glad Påsk!