Rabarber har aldrig betytt något särskilt för mig. Visst är det gott i en paj, eller som saft, men ärligt talat finns det godare smaker. Men när något finns att plocka i trädgården så kan jag inte låta bli att hitta på något kul med det.
Rabarber som är väldigt syrligt passar till råvaror med hög fetthalt, till hårt grillat kött och kryddiga rätter. Det tar så att säga ”ner” de smakerna. Eftersom rabarber behöver en hel del sötma så passar det även att göra chutney eller ketchup av, testa dig fram!
Vi åt den till grillade chichi-spett och potatis, inga konstigheter.
Rabarbersalsa

Ett sötsyrligt recept med chilisting.
Ingredienser:
- Rabarber - 4 späda stjälkar
- Vit sirap/smält socker - 2 msk
- Sesamsås - 1 msk
- Chili - färsk, efter smak
- Ljus sojasås - Några droppar
- Citron - Några droppar
- Persilja (kan uteslutas) - 3 msk finhackad
Instruktioner:
Skiva rabarbern i tunna bitar. Rör ner det söta och sesamsås, smaka av så att det är lagom sötsyrligt. Finhacka chili och skvätt i lite sojasås. Låt stå och dra ett tag.
Pingback: Söndagstips v 22 | Fika med Eleonore