Ett gott snacks till den söta glöggen och ett underverk för den som helst äter degen vid pepparkaksbaket, som Håkan till exempel
Ingredienser
1 dl mandel
2 fikon -torkade, blötlagda
1 tsk kanel
2 cm riven färsk ingefära eller 2 tsk torkad mald
1 tsk mortlad/mald nejlika
lite salt
1 msk fruktsirap
Gör så här
Finfördela mandeln i matberedare. Lägg i resten av ingredienserna och kör ihop till en deg. Rulla bollar och dekorera med små bitar mandel. Förvara svalt.
Hade varit en fröjd att få vara en av era provsamakare!
Mmmm… Så juligt! Mandel, fikon och pepparkaka i samma boll! 🙂 Men blir det inte lite mycket med en hel tsk nejlika? Den är ju så dominerande? (och lite besk)
Anja: Smaka dig fram, det finns såklart olika tankar om den perfekta kryddbalansen i en pepparkaka.