Man har ju sett en vackrare boll i sina dar men godare – det vet jag inte!
5 rawfoodbollar med citron och lakrits
2 dl cashewnötter
1-2 tsk raw lakritsgranulat
2-3 tsk rivet citronskal
1 msk citronsafr
2 msk kokoschips/kokosflingor
Mixa alla ingredienser och ha ev. i mer citronsaft om smeten blir för torr.
Rulla i svarta sesamfrön. Gör gärna trippla mängden av detta recept då de är försvinnande – jävla – goda.
Ps. lakritsgranulatet har jag köpt på Lakritsroten i Stockholm. Det finns också på Möllans ost i Malmö. Om du inte får tag i det så kör med turkisk peppar som du krossar noga.
Smarrigt – lakritsganulat skriver jag på inköpslistan inför nästa Sthlmsbesök. Köpte laktitsströssel senast jag var på Lakritsroten och när jag testar det här skall använda det vid rullningen. Vad tror du om det?
Katinka: Ja de är lite rullade i i det granulatet också men var rädd att de skulle bli för salta.