Tyvärr är maten allt annan än human. Jag har ätit där 2 gånger, den första var min första och den senaste var min sista. Första gången serverades vi grillspett med klyftpotatis och örtsås samt 1 machésallads-blad. På grillspetten fann vi trafikljus-paprika, lök, tomat, svamp och aubergine. Detta hade marinerats och kryddats med INGENTING. Inte så läckert. Klyftpotatis som var helt ok och en god sås vägde upp betyget från underkänt till nästan ok.
Under Malmöfestivalen har Balthazar ett väldigt fint erbjudande. Alla förrätter 39 och alla huvudrätter 69.
Vi beställde in två hemlagade veggieburgare och två olika sorters ”woker”. Jag sätter woker inom citationstecken eftersom tofuwoken bestod av tofu, grönsaker och sweet chilisås, katastrof-dåligt och inte särskilt autentiskt. Kanske får man skylla sig själv om man beställer denna sorts mat på en svenne-krog när det ligger bra thaiställen alldeles runt hörnet.Burgartallrikarna fick 2 poäng av 10 möjliga av mina väninnor. Den hemlagade burgaren var visserligen god (jag tjuvsmakade) men det hela kändes torftigt och brödet var en grillad fralla köpt på ica.
Sällskapet som åt var alla veganer och vi bad både servitören och ägaren om att de skulle kolla upp att all maten var vegansk åt oss. Ändå serverades burgartallrikarna med 2 dippsåser som inte var vegan, vilket jag tycker är en skandal. Ägaren sa ”de SKA vara vegan” men sen kom han utspringandes från köket och ropade ”har ni ätit?!?!” efter att han upptäckt att de inte var vegan.
Potatisen var god och när vi till slut fick in vegansk dippa var den riktigt fin.Det fanns även två pastarätter på menyn som inte gick att få vegan. De innehöll grädde, men hur svårt ska det vara att ha en platta sojagrädde i köket? Att man i Malmö, där utbudet av veggomat i butik är stort är det också oförståeligt att man väljer att servera dåliga, dyra produkter som quorn som ju inte är veganskt.Till mina veganvänner som ätit rödbetsbiffen och hyllat den kan jag bara beklaga, enligt servitören innehåller den ägg.
Kul att krogar försöker sig på vegetariskt men det kräver också en del av personalen. T.ex. att de själva är vegetarianer eller åtminstone intresserade. Man köper liksom inte ”min specialitet är inte mat utan snygga cocktails” när man frågar servitören om maträtterna.
Ni som brukar läsa Vegankrubb och vet vem jag är tycker kanske att jag är jävig eftersom jag själv jobbar på Vegoställe här i stan. Inget kunde vara mer fel och ingen skulle varit gladare än jag om det serverades strålande mat på Balthazar.
Jag kommer fortsätta gå dit, men anledningen kommer vara att stans bästa dj’s babydoll och per hammar spelar samt det schyssta ölutbudet.Ps. det tog 50 minuter innan vår mat kom in så köp en falafel om du har bråttom.
Adress: Claesgatan 3, fd Atalay / Claesgatan
21426 Malmö
Telefon: 040-92 87 00
Och när jag och Jessica efter detta skulle beställa efterrätt, så fick vi in menyerna. Sen satt vi där 30-40 minuter utan att någon kom och frågade om vi bestämt oss för nåt… Springnota hade kanske varit acceptabelt, men gick lydigt in och betalade.
Haha, jag älskar den här recensionen. Jag gick också in där en gång, just för det shyssta ölutbudet, men blev aldrig direkt frestad av menyn. Jag tycker den utstrålar allt annat än genuint.
och jag har ätit rödbetsbiffen, grrrr!
när jag var där, bad jag få en drink, och servitören ursäktade att det ”tyvärr skulle ta tid”. jag försäkrade honom att det inte var någon fara, då vi ändå också skulle vänta på maten och så, men sedan när han kom tillbaka en kvart innan och beklagade sig igen (”men det är verkligen ingen fara”), visade det sig att han egentligen ville att jag skulle beställa något annat, för det var tydligen krångligt att hålla på och shaka eller vad det var, så till slut fick jag slå mig till tåls med en cider.
Kolla in http://www.heavenscatering.se nystartad Malmö catering som kör mycket vegan/vegetariskt med medelhavsinspiration.
Vi kanske borde ha vänt när vi såg att det nästan var tomt i lokalen trots middagstid men vi var så glada över en helt vegetarisk restaurang. Rödbetsbiffen var micrad så hårt att den bitvis stelnat och det är inte roligt med hela grillad quornfiléer. Potatisgratängen var inte gratinerad utan förmodligen kokad och uppslevad i en liten skål.
Eftersom det tog så lång tid att få maten blev vi kvar tills det öldrickande kvällsklientelet börjde droppa in, och vips så fylldes stället på 20 min. Uppenbarligen vill de vara en klubb och satsar på alkoholförsäljningen, inte maten. Trist, det finns gott om sådana ställen kring möllan men ont om vegetariska restauranger.