Tidigt imorgon åker en av mina käraste vänner, den kände bloggaren, buffé-experten och pingis-esset pudding tillbaka till sina rötter. Sydkorea närmare bestämt. Det är inte bara för att äta sig igenom utbudet av nationalrätten Kimchi eller kolla in OS-arenorna från ’88.
Hans ärende får ni själva undersöka genom att besöka hans blogg, men jag vet att det kommer bli mycket glädje, tårar och saker på katter. Förhoppningsvis blir det också en viss skildring av svårigheterna med att vara vegetarian i ett land där man kan köpa hundbuljong från Knorr i välsorterade livsmedelsbutiker.
Hans debutroman börjar skrivas imorgon, följ med från början så kan ni knäppa DN’s kulturfjantar och Ronnie Sandahl på näsan när den landar i butik.
Om ca 15 minuter beger jag mig av till vårt Mecca, våra hängande trädgårdar, vårt eget Vegegården för en sista buffémåltid tillsammans. Patrik har själv gått den hårda skolan för hur man allra bäst intar en buffé. Skippa de tomma kalorierna som t.ex. ris, var inte rädd för att mellanlanda på toaletten efter tredje tallriken och ta det lugnt med de friterade varorna är några av hans tips. Vegankrubb brukar vidga matsäcken med ett äpple och en macka två timmar innan buffétävlingen sätter igång, brukar ge ett rätt bra försprång. Nu måste jag rusa. Ses.
P.s. min kamera är sönder så det dröjer lite innan jag får upp bilder här.
Andra bloggar om: buffé, pudding, vegegården, sydkorea, busan, kimchi
Starkaste inlägget jag läst på Vegankrubb. Nu fattar man vad man missade idag. En klassisk måltid, och självklart dyker inte every seventh episode-newman upp. Man skäms som vanligt – men viktigast är att man vet att Pudding the Giant njöt av måltiden, den sista på hans mecca på några månader. Må hans resa förbrylla – men framförallt förgylla. Den jävlen förtjänar det big time! Och hoppas för all jävla del att han inte förändras…för då ligger koreanen risigt till…
(det sista är alltså en ordvits)
Stort tack för hyllningen! Ha en bra höst i Malmö, BG och passa dig för alla tjuvar, banditer och blandkostare.
For the notice, de har buffé på alla måltider i Korea.
//Pudding på Kastrup
Vegegården ser verkligen jättefint ut.
Vill ju inte störa i den fina stämningen… Men du bad om fler recept, och jag har plitat ner ett par till, plus lite bilder. Och så vet jag inte hur jag når dig annars, så nu stör jag ändå 😛
FAANN va bra blogg du har..
Jag har precis startar vegetarisk.blogg.se
Men det mycket jag lagar är veganskt då jag inte äter ägg. Och ofta väljer bort laktosen för att det är så lätt att hitta välja vegetabiliskt istället.
Jag diggar ditt sätt att kritisera restauranger och café. Det tänker jag också göra. Vi måste föra kampen och sätta press på restauranger mm så de kan erbjuda oss fler alternativ, eller åtminstone något alternativ
Tjenare. DU jag berörde ämnet veganska räkor och la in en länk till bland annat din sida.
Angående maniana så va det helt OK. Jag tycker det är ett bra ställe att gå till inte minst om man ska ta med ett köttätande sällskap. DÅ fins det något till alla.
ALlt brors ju också på vart man vill. Maten e lite dyr tycker jag. EN rätt kostar mellan 30 och 50 och man rekomenderas att beställa 5 st. Men sen e vinet billigare så det gämnar ut sig. 25 kr för ett glas.
Dock är de inte så kunniga på vin. man får liksom husets. Men de har ju sangria o så o de e ju lite kul om man gillar det och Spanien..
ANdra tips på restauranger som har veganskt..
SOM vanlig lunchrestaurang tycker jag Solrosen som ligger i haga, lätt att hitta om man frågar sig fram från järntorget. Där i närheten finns suchini eller aborgine, typ 100 m därifrån. Den har jag aldrig varit på men den ska va bra sägs det.
Vanliga restauranger med veganska alternativ e jag dålig på att tipsa om.
Men du fick lite ialla fall..
Ha de/
Hej igen,
Funkade inte riktigt att svara i min, blev rundgång. Iallafall så är det lika lätt att baka korv som att baka bröd. Finns det vegansk yoghurt? För i så fall måste jag testa det på mitt grovbrödsrecept.
Jag kan efter en vecka i landet nu tillägga att ALLA grönsaker man får serverade i Korea är inlagda på nåt sätt. De ÄLSKAR inlagda grönsaker. Det är nästan så man längtar efter de skanky tomaterna och det otrevliga bemötandet på Özen.
Det var schysst igår! Ta och ladda hem denna filmen som jag pratade om http://thepiratebay.org/tor/3260622/De_Gr__na_Slaktarna_SWESUB.nrg, det är ingen som seedar just nu, men du kanske kan hitta den någon annan stans.
Jag hade gärna skickat ett vykort till dig, men eftersom du har hemlig adress gick det ej. :/
Alltså, Vegegården… Jag åt där en gång för länge sedan och tyckte det var så uselt att jag aldrig ville gå tillbaka. Jag förstår inte varför ni hyllar detta ställe med sämsta sortens kinamat-på-svenska-fast med tofu. Eller har de ändrat sig på sista tiden?
Olf: Jag åt där första gången för 2.5-3 år sedan eller nåt i den stilen. Det måste ha varit lääänge länge sen du åt där. Det hoppas jag.