Om du tycker att kokböcker och mat är för töntiga julklappar så vill vi tipsa om lite mer kapitalstarka varor att ge bort.
Limepress
Jag vet att det är lite töntigt att använda redskap för att pressa lime, men när man ska handpressa 20 stycken på raken så är man inte så kaxig längre. Ett tips är att välja en som pressar både lime och citron och som absolut inte är i plast!
http://www.bagarenochkocken.se
Porschekniv
Vi har bra knivar här hemma, men de är helt enkelt inte så snygga. När jag letat efter en ny så har det varje gång slutat med att jag stått och andats framför denna kniv från Porsche.
http://www.bagarenochkocken.se/
Dressingflaskor
Livsviktigt när du gjort din egen senap, ingefärssås, mangoketchup eller vanlig j***a dressing.
http://www.hemmakocken.nu/?artnr=10294Dressing
Rivstock
Rivjärn i all ära men jag vill ha en sån här ändå. Till skal från citrus eller nötter, ingefära eller rotfrukter.
Kitchen Aid
Är väldigt sugen på deras blenders men samtidigt så har jag insett att min mixerstav är typ lika bra förutom på att krossa is. Muskedundret på bilden vet jag inte vad jag skulle använda till riktigt och den är lite för dyr för att bara vara snygg.
De flesta av julklappstipsen finns också på utmärkta Allt i Kök som ligger på Södra Vallgatan 3 i Malmö.
Alltså, ni är ju för fantastiska. Blir så glad och peppad av er lyx-veganmat.
På mitt och flickvännens julbord med våra respektive familjer dagen före julafton står rödbetssallad, linssallad, hemgjort knäckebröd och vörtbröd, sojaost, hommous, tofusallad från veganvrak, senapssill med dill, inlagda bönor med kryddpeppar, janssons frestelse, köttbullar, potatis, svamp och lök paj och jag tror det var allt.
Vi har dock fått helt hjärnstopp med efterrätt. Förra året hade vi biskvier. Under min uppväxt har vi nog aldrig ätit efterrätt på julafton. Men vi vill samtidigt ha något lyxigt! Vad ska ni ha för efterrätt? Har ni några tips? Peppar på svar!
Massa kramar från Ume
Vackra saker att titta på och skön känsla av att varken behöva eller vilja ha!
Miahabo: Tack för alla fina ord och tack för att du delar med dig!
Om du inte vill göra ris a la malta med körsbärssaftsoppa så skulle jag gjort antingen saffranspannacotta eller chokladtiramisu – http://www.vegankrubb.se/?p=1445
Obs min bakmaskin går varm varje vecka, det absolut mest smärtfria sättet att få ihop en kaksmet eller bröddeg, blir noll stök. Dessutom har jag applikationen: glassmaskin. Hemmagjord glass på 20 min. Har även mjölkvarn. Definitivt inte nödvändig men är en fröjd att jobba med!
Go jul från en som inte gillar när svetten lackar och mjölet viner