Receptet – riktigt bra sojamjölk.
Är jag lycklig? Ja!
1 1/2 mått ekologiska sojabönor (ca 80-90 gram)
1.5 liter vatten
1 litet tryck agavesirap
Lite, knappt en tesked salt
Kör allt i maskinen med salt. Sila 3-4 gånger. Söta efteråt. Låt bli kallt i kylen. Drick!
Ska du använda mjölken för att baka eller laga mat så dra ner på sockret och agavesirapen.
Undvik brunt socker, eftersom man kan få lite ont i magen enligt broschyren.
Maskinen kostar ca 850 kr beroende på hur pundet står och om de har ”rea” när du beställer. http://www.soyadirect.co.uk/index.html
Where the magic happens
Åh! En sån där tekanna har jag också. Och en kastrull! Vet du vart de kommer ifrån?
Pingback: Twitter Trackbacks for Vegankrubb » Blog Archive » Sojamjölken blev riktigt bra på fjärde försöket! [vegankrubb.se] on Topsy.com
Karin: Vet ej vart de kommer ifrån men de är tydligen ganska dyra om man köper av samlare. ”Fick” min för 20 spänn vilket jag var nöjd med!
Har också en sån där liten kanna 🙂
Och jag har också en sån kanna, från farmor!
Ja, jag köpte min kastrull på en loppis hos mina föräldrar för typ 15 kr. Tekannan som jag hittade på stadsmissionen på Söder fick jag ge 100 spänn för 😛 Skillnad på olika
Hej!! Åter till det viktiga, sojamjölken!! 🙂 Det står inget om socker i receptet, bara om sirapen. Sen i texten nämner du däremot socker… Hade du i sirap och socker?
Jag har ogillat kornigheten, o det va ju skitbra o enkelt att sila…nåt jag inte alls kommit på. 🙂 Ska göra mjölk o tofu på sön o se hur det blir!! Sjukt peppad!! O sjysst m den här bloggen!!
Ems: Jag menade att man ska dra ner på sitt föredragna sötningsmedel, socker eller sirap.
Vi använder bara agave-sirap.
Vår mjölk är lite kornig i botten av flaskan men vi ska fixa en silduk så är saken biff!
Kul att du gillar, rapportera gärna hur det går för din mjölk och tofu!
Lite kul att alla kommenterar på kannan 😛 Hallå! Det är maskinen som är nyheten 😀
Ps: Fin kanna!
Hej Björn!
Jag bryr mig, till skillnad från alla andra, INTE om kannan, utan om sojamjölken. Kräver löpande uppdateringar om detta! Har du gjort tofu än? Grädde? Provat med olika nötter, ris, havre, etc? Och hur känns det, är det bara nyhetens behag som gör att man vill använda mjölkmaskinen eller känns det som att du kommer göra egen mjölk flera gånger i veckan för all framtid? Och grattis till vinsten i omröstningen av årets veganblogg, förresten 🙂
använder man kokta/blötlagda eller råa sojabönor ?
Misha: Man blötlägger bönorna i själva maskinen över natten och sen sätter man igång maskinen på morgonen. Efter drygt 25 minuter är det färdigt!