Igår var det trubadurkväll på kulturcentrat och caféet Glassfabriken i Malmö. Jag och Maria hade fått äran att stå för maten som skulle vara i plockform.
Det var inte jättemycket spring eller folk under kvällen men de som inte var där missade en superkväll med väldigt duktiga, roliga och grymma trubadurer. Maten gick inte heller av för hackor enligt dem som provade den.
Medsols från vänster så bjöds det på marinerade oliver, bönbiffar med kapris, spicy mexican potatoes, medelhavsmuffins med soltorkad tomat, exotiska fruktspett med chili, rökiga sojastrimlor på spett och grillad polenta med tomat och persiljesallad.
Vår kompis the Jay var supergrym och det var verkligen kul att få se henne live för första gången. En kille som hette Boris gav mig rysningar med sin enorma röst och grymt gitarrspel ackompanjerat av xylofon och dragspel. Nästa José Gonzales om ni frågar mig.
Tack till Hanna som arrangerade kvällen. Bra gjort.
Andra bloggar om: vegan, glassfabriken, plockmat, trubadur, café
Vad härligt med god mat och bra musik! Sånt borde kombineras oftare. Är lite nyfiken på bönbiffarna, har du något recept på dem? Överlag skulle jag gärna läsa recept på bönbiffar här på bloggen, ifall du har några till övers.
Hej,
har veganfunderingar…”rökiga sojastrimlor”, har de en smak som skulle kunna ersätta rökt skinka typ om man vill göra vegansk ”köttfärssås” , var köper man sådana?
petra: just dessa strimlorna är kryddade med en rökt chilisort som heter chipotle. går att köpa konserverat i välsorterade affärer. annars är det väldigt gott att marinera sojastrimlor eller tofu med rökarom/hickory-sås för att få smak av rökt skinka. supergott på pizza!