Efter en hård dag i Aurahallen behövdes det fyllas på i proteinvenerna och kolhydratsgömmorna.
Jag och Ulv gjorde dessa bollar med smak av valnötter och blandade frön. Lite lök slank också ner.
Det blev himla matigt och mättande med nötter i må jag säga och det är ju grymt bra fetter vi snackar om.
Malde nötter och frön och mosade ihop med tofun. Kryddade och blandade med mjöl, provstekte sen var det bara att köra. Vill man ha riktigt genomstekta varor får man göra biffar. Eller kanske använda en fritös.
Till dessa bollar åt vi en quinoasallad med kål och en soltorkad tomat-vinägrett. Även röd baby mangold och tahini-sås mumsade vi i oss.
300 gram hård tofu
2 nävar malda eller finhackade valnötter
1-2 nävar malda eller finhackade blandade frön och nötter
1 lök, riven.
Salt – ganska mycket
Peppar – en ansenlig mängd
Ev. extra valfri krydda – tills du skäms
Knappt 1 dl vetemjöl
Ser riktigt nice ut:)
Ah, härligt att du är tillbaka med lite krubbigt stoff! Ser jättesmarrigt ut! Och cabbagequinoa är ett ord som tåls att sugas på länge…
Jösses vad gott det där ser ut!! 🙂
Äter ni löv till? 😀
Testade göra dem igår och är nöjd, ska testa dem i jul med men då planerar jag att köra dem i ugnen först så att insidan blir mer uppstyrd. Själv slängde jag ner 1dl ströbröd med för jag tycker det binder vätska bra när man gör biffar. Vill man ha lite köttbollslikt tror jag på rödbettespad och lite liquid smoke. Grymt recept, jag var så fruktansvärt osugen på att laga mat men nu öppnades julpeppen, ska styra upp seitan julskinka idag.