Vegansk Tiramisu…
…är en av mina bästa efterrätter. Första gången jag åt tiramisu var i den lilla bergsbyn Tendola i Italien där jag och min familj hamnade tack vare en miss hos resebyrån. Det blev en av våra bästa semestrar. Värdfamiljen skämde bort oss med färska fikon och festligheter och hade inte mina föräldrar hållit hårt i mig hade jag lätt kunnat bli bortgift där i bergen som fjortonåring.
Sedan jag blev vegan har jag många gånger suckat längtansfullt över dessertmenyer och drömt om att hitta ett bra substitut till mascarpone.
Nu tycker jag att jag har lyckats!
Vegansk Tiramisu
2 personer
Kex, vi tog 6 st biscotti
En liten kanna espresso
Likör, vi tog Amaretto
50 g mörk choklad
2 msk margarin
200 g silkentofu
150 g soyatoogrädde
Kakao nibs, Kaffebönor eller Kakao
Brygg en kanna starkt kaffe, gärna på Mokabryggare.
Smält chokladen tillsammans med margarinet.
Blanda tofu och grädde, ta hjälp av en visp eller gaffel.
Krossa kexen och lägg dem i botten av en liten skål, häll över kaffe spetsat med likör så att kexen har gott och väl att dra åt sig av. Häll över den smälta chokladen och bre över tofugrädden. Toppa med nibs, krossade bönor eller siktad kakao. Låt dra i kylen några timmar men kom ihåg att ta fram den i god tid innan det är dags att servera!
Tänk på mig när du äter din Tiramisu.
Text och foto av Hanna
Åååååh, vad smarrigt, Tiramisu är ju sjukt gott!
Mumma! 🙂
Det där ska jag testa, men jag vill också ha vegansk pannacotta!