Förra året så bestämdes det att alla mat-tält på Malmöfestivalen skulle erbjuda en vegetarisk rätt, ett jättesteg i rätt riktning! Hann inte testa så många då, men en genomskumning sade mig att det ofta rörde sig om nödlösningar som tråkiga linsgrytor eller bröd och ostkombos.
I år gäller samma regel och det är jag jätteglad för. Här är några av favoriterna som jag hittade på http://www.malmofestivalen.se/mat-dryck/festivalmat/matserveringar-med-menyer/
Kao’s
Vegetarisk burgare och gyros.
Enligt den säkra källan ”internet” har Kao’s beställt hem 250 (!) kilo vegansk gyros. Det här kan bara bli bra!
Gustav Adolfs torg
Astrid och aporna
Vegetarisk hamburgare med granatäpple, rödlök, gurka, sallad, dijonsenap, ketchup och färsk chili.
Två valfria sallader ingår.
Yakichi-chi spett Grillad Teriyakimarinerad chi-chi på spett med två valfria sallader.
Green galore Tre valfria sallader där följande kan väljas: rödrissallad, kimchisallad, tångsallad, edamamesallad, daikonsallad och gurksallad
Astrid och aporna har gjort sig kända på Malmöfestivalen för spännande, lite twistade kombinationer. Alltid med ekologiskt i fokus.
Gustav Adolfs torg
Steakhouse
Vegetariska BBQ sandwich
Kolgrillad Bbq marinerad sojafile serverad med färska grönsaker och vegansk bearnaisesås eller valfri sås serverad i nyrostad sandwichbröd med olivolja och vitlök
Vegansk bearnaise – need not say more.
Gustav Adolfs torg
KB på kajen
Bibimbap Tofu (V) Friterad tofu serveras med ris, pickles, och gochujangsås.
Gänget bakom en av Malmös roligaste restauranger, Scania, serverar koreanskt. Supergod, streetig mat med sting. Kajplatsen
Verkar sant detta om Kao’s gyros https://www.facebook.com/Seitanfoods/posts/429239200451444
Åh. Önskar Göteborgs Kulturkalas också hade såna idéer om att alla stånd skulle ha en veg rätt..