Var en sväng i Göteborg i helgen och såklart passade jag på att testa några trevliga veganrestauranger. På den förträffliga Hagabions café och restaurang började jag prata med en av kockarna, Emma Kolback. Hon berättade att hon precis fått sin kokbok utgiven och att jag kunde kolla in den på bokmässan. Jag rusade såklart dit och efter många om och men hittade jag Guld av Grönt i det lilla förlaget Habibi’s monter.
Det första som slog mig när jag läste i boken var den personliga känslan, bilder av flygande ärtor och över det hela taget en känsla av scrapbooking kändes spännande och personligt. Inledningen där författaren och matlagningskollegan Anneli (som formgivit tillsammans med Emmas syrra Anna) diskuterar vegansk matlagning är kul. Över huvudtaget är boken fylld av små anekdoter som sammankopplas med recepten. Emma Kolback är inte heller rädd för att använda sig av roliga och lite udda ingredienser, vad sägs om avocadosoppa med wasabi, jordnötstryffel med kikärtor eller vegansk smörgåsröra med tofu och lapsang-te!
Det är som sagt en väldigt skön blandning i boken, kanske är avsnitten om efterätter och bakverk allra mest intressant och nyskapande.
+ Roliga och nyskapande recept
+ Snyggt utformat
+ All kärlek till maten
+ Inga tråkiga avdelningar om näringslära
– Vissa av recepten innehöll väl många ingredienser
– Kunde varit ännu fler recept i boken
Guld av Grönt är på väg ut i bokaffärerna och den kostar kring en hundring, du kan även prova förlaget Habibi’s hemsida, som för tillfället funkar bäst på mac. Om det inte funkar så släng iväg ett mail till info@habibi.nu
I nästa inlägg här på Vegankrubb blir det krogtema från Göteborg, stay tuned!
Jag ÄLSKAR vegankungen BG.
Nu vill jag ha lite GI-mat här på sidan, jag vet att du är en man som följer trenderna.
”Go Vegan – GI Vegan”
uppdatera, vill höra gbgrapoorten + veta hur de går med din gi diet!