På mitt jobb brukar vi turas om att laga maten. Vissa dagar finns det riktigt mycket gott att välja på och ibland finns det bara bärs, rotfrukter och sojakött.
Kokade upp några nävar sojafiléer och spolade dem kalla i vatten. Klippte dem på längden, på mitten så att formen var ursprunglig men hälften så tunna.
Fräste lite tunt skivad morot och lök och när de mjuknat tillsatte jag sojaköttet, några klunkar öl och 3 lagerblad. Lät det fräsa och sen småsjuda med en 1/2 buljongtärning.
Till denna fabriksarbetaranrättning serverades ett barnvänligt rotmos på 4 delar potatis och 1 del palsternacka som handstompades med s&p samt mjölkfritt margarin.
Inlagd rödbeta gick väldigt bra till!
Lättlagat, snabblagat och anpassat till en nordisk gom.
Röstade på dig för några dagar sen i tävlingen årets veganblogg och märkte i dag lustigt nog att jag blockerats från ditt twitterflöde. Har jag gjort något ovanligt hemskt eller vill du bara hålla rent och snyggt i listorna? 🙂
Grattis för att du fich den första pris för en bästa vegan blogg. Jag brukar själv baka en stor del vegancakor och hittar massor med inspiration här
http://marimilocakedesign.se/galleri/