Lagade en gryta när jag var och på finbesök i en sommarstuga utanför Ängelholm.
Inspirerad av kreolsk matlagning men med lite egna tillägg. Grytor passar bra på hösten säger alla.
Den ska gärna koka länge och ha en bas av goda tomater, gärna färska lite övermogna men annars kanske konserverade cocktailtomater.
400 g vegansk chorizo
1 butternut squash (blekorange, kurvig och celloformad pumpa)
2 gula lökar
ca 800 gram tomat
1/3 stånd blekselleri
1 dl inlagd syltlök
1 burk bönor
lite chilisås
2 paket havregrädde
god buljong
ev. en skvätt rödvin
salt och peppar
Fräs först löken och sellerin. Ha i tomaten och låt det koka så länge du har tid.
ca 15 minuter innan du vill att rätten ska vara färdig, ha i tärnad butternut, korv, syltlök och bönor samt grädde.
Smaka av med s&p. Du kan såklart ha i hela rubbet under hela koktiden men om du vill ha kvar tuggmotstånd på vissa ingredienser är det bättre att ha i det mot slutet.
Lycka till.
Hejsan, var får man tag på vegansk Chorizo:) ? mvh Fabbe
fabbe: i malmö finns det på ica söder, astrid och aporna mfl.
i sthlm finns det på goodstore!
i göteborg på gröna boden!