Jag skar 3 stora palsternackor i långa, smala strips. Kryddade med olivolja, spiskumminfrön persilja och chili. Rejält med salt såklart. Såg till att varje millimeter var täckt av kryddor. Sen rostade jag dem krispiga i ugnen. En riktigt smakrik, krispig och snygg rätt blev det; långt ifrån transfettiga gatuköks-ditos. Nästa gång jag har tjejkväll här hemma ska jag bjuda på dessa!
Till detta gjorde jag en curryanrättning. Snabbrostade korianderfrön, tillsatte lite grön currypasta, limejuice, olja och grovt hackat limeskal. Lät det fräsa lite och slog sedan på en halv burk krossade tomater. Lät det sjuda. Hade i blomkål och brysselkål som fick ta lite smak innan jag tillsatte en burk kokosmjölk. När det stått och puttrat i tio minuter hade jag i tunt skuren röd paprika och smakade av med salt och peppar. Slog av plattan och lät det stå och dra.
Sinnesjukt gott blev det må jag säga, testa hemma!
En bättre smak och ätkombination är egentligen palsternacksstripsen till en god veggieburgare i ett grovt bröd med ört och limemayo. Och curryn till ett gult ris milt kryddat med kardemummakärnor och russin.