Jepp, vi har ny kamera
Jo, om man kollar upp denna rätt på wikipedia (för övrigt superbra för att lära sig mer om konstiga grönsaker och nationalrätter) så står det Pasta Puttanesca (Horans spagetti).
Inte så trevligt kanske. Storyn bakom namnet stämmer dock in rätt bra i hur det kom sig att jag lagade den tidigare idag. Läs mer själv!
Jag fräste en stor gul lök i olivolja, sen i med 1 finhackad solovitlök. En burk hela tomater, 10 urkärnade, hackade oliver och lite råsocker – lät det puttra. Pulsade lite med min stavmixer så ungefär hälften blev mixat. Mot slutet smakade jag av med S&P, mer vitlök och lite av gårdagens kalamata-tapenad som gav skön sälta. Kör 10 extra oliver om du inte som jag har överbliven tapenad hemma!
I originalreceptet ska det vara sardeller och kapris men det uteslöt jag av förklarliga skäl. Pastan är en högkvalitativ spagetti från La Bio Idea som jag smaksatte med finhackad ruccola, palestinsk olivolja och flingsalt.
Ser nästan ut som Frydes foton nu
Eh, tack, eller vad man nu säger.
Det låter ju som en minst sagt spännande kväll. Om nu wikipediaberättelsen och din kväll var likartade; vad fula i munnen dina gäster är när det kommer till att beskriva mat… All jokes aside, smakade denna rätt en sommar för några år sedan och den är redigt fin.. fina bilder också!
Tja!
Vet inte om det är jag som missat något nu, men kapris är väl ändå okej för en vegan?
Här är min veganska(?) variant på puttanesca annars, också jädrans fint.
http://www.javligtgott.se/pasta-alla-puttanesca/