Gjorda av bakpotatis. Det blir en del svinn, men visst blir de snygga?
Bakade dem 6-8 minuter på varje sida ungefär. Sparsamt med olja, rikligt med salt.
De fick mest färg på den sida som låg neråt i plåten.
Hamburgarn har vi också gjort själv. Bovete som bindemedel och sen pepparkaksform i stekpannan för att få den stor och fin!
Hallå där, ser ju riktigt smaskigt ut, recept tack! Framförallt på burgaren.
nom!
Ja, recept på burgarn, tack 🙂
Har du gjort som en gröt av boveten först?
Exakt recept på burgare kommer men i grova drag gör man såhär. Använder du helt bovete blötlägger du över natt, krossat klarar sig på ca 30 min. Fukta torr sojafärs i så lite vatten som möjligt, börja med lite och tillsätt mer om det känns torrt Den ska dra åt sig vattnet och bli mjuk. Pressa ut i sil om det känns som du fått för mycket vatten. Krydda färsen ordentligt med buljong och kryddor samt färgsätt ev med kulörsoya. Tillsätt bovete (ca 2 dl till 5 dl färs) och mixa ihop med stavmixer eller i matberedare. Känn efter så att färsen ”sätter sig”. Ställ in i kylen en stund för ytterligare effekt.
Mmm vad gott det ser ut, fantastiskt gott! 🙂 Det ser lika proffsigt ut som från en amerikansk ketchupreklam 😉
Vad är det för dressing?
Christoffer: Tack! Dressingen var blue cheese från Sheese som vi rivit ner i sour supreme.