Gjorde denna ytterst lyckade potatissallad på årets första kväll vid Hannas sommarstuga.
Med min favorit fänkål och många andra schyssta smaker i blev den en favorit främst hos damerna (Hanna).
Somrig potatissallad på landet
1 gryta potatis
Det smala längst upp på en fänkål
1 näve Kalamataoliver
1/2 röd lök
1 näve persilja
Röd chili
2 msk söt och stark senap
olivolja
balsamvinäger
salt och peppar
Hacka alla grönsaker i små bitar. Rör ihop en dressing av resterande ingredienser. Blanda samman och smaka av med salt och peppar. Låt stå ett tag.
Koka potatisen i mindre bitar tills konsistensen är helt perfekt (ca 14-16 minuter).
Låt de två mötas, blanda samman väl.
Dekorera med persilja och chili.
Dagen efter använde vi resterna av potatissalladen tillsammans med soltorkade tomater och en burk bönor som blev en perfekt utflyktslåda.