Jag och min kompis Süzanna Vintvall brukade alltid laga ett hett, tomatigt ris när vi umgicks. Det var väldigt enkelt egentligen, fräs en lök med riset och byt ut hälften av kokvattnet mot krossade tomater samt rör ner jalapenos. De flesta spannmål är trevliga att tillaga på detta viset. Pilaffris kallas det också ibland. Just detta riset är som en blandning av nudlar och ris, kallas risi piyali och är bra även i soppor och grytor.
På torget är det just nu ganska trevligt att handla. Massor av gröna kryddor, färgglada lökar och citrusfrukter. Det är inte alltid så säsongsbetonat på Möllevångstorget men jag är så förbenat trött på betor så det gör mig inte så mycket just nu. Snart dags för primörer och förhoppningsvis lite billigar nypotatis och sparris.
I kyllingwoken har jag fräst lila och gula lökar med massor av persilja
Vad är det för kycklingsubstitut du använder? Hade lätt lurats att tro det var kyckling om det inte varit på en veganblogg.
Det är Chi-chi som saluförs av Goodstore eller Veg. Chicken som finns i asiatiska frysdiskar. Världens bästa.
Det var gott, både mat och sällskap 🙂
dock är den ännu enklare varianten att slänga i en påse tacokrydda
Du som verkar ha en outsinlig källa med bra recept, har inte du något att bidra med till pannkakstävlingen innan den stänger? (http://vegoeco.blogspot.se/2012/03/tavling-efterlysning-basta-receptet-pa.html)
Slutat blogga?