Som Vegankrubb tidigare ”avslöjat” så serverar alla tält på Malmöfestivalen minst ett vegetariskt alternativ i år. Dagen efter att vi släppt bomben här på bloggen skrevs det om det på Sydsvenskan där det blev ett jävla liv. Med facit i hand är det extra roligt att ett av de två veganska matstånden, Astrid och aporna, fått fem av fem i betyg av hela tre tidningar (Sydsvenskan, City, Metro). Redan på festivalens andra dag var kön till deras käk längst av alla matstånden.
I vårt förra inlägg tipsade vi även om Steakhouse som skulle ha vegansk bearnaise och sojafiléer. De visste inte hur man tillagade dem så nu har de typ en baguette med pesto och ost.
Här ovan provar vi en vegansk langos för 65 kronor från PA Langos. Plus för att den står utskriven på menyn som vegansk, att de har bemödat sig att skaffa tångrom och vegansk dressing och för att den har exakt noll poäng på hälsoskalan, som sig bör på Malmöfestivalen.
Bonusinformation: uttala Langos ”Langosch” för extrapoäng.
Gustav Adolfs torg, busshållplatserna/kyrkogården.
Här är den då, maten som fått högsta betyg i tre tidningar. Det är Astrid och aporna och Green Sushi från Köpenhamn som står bakom. Jag ska berätta vad den innehåller.
Ett styck teriyakimarinerat chichispett, som är vegetarisk kyckling.
Till detta får man välja mellan två utav sex olika sallader. Gurksallad med alger, röd rissallad med mynta och cashew, wakamesallad med sesamsås, daikonsallad, rödkålssallad med chili och edamamebönor.
Vi gillade rödkålssalladen väldigt mycket och tror att daikonsalladen, som var slut när vi var där, är extremt bra.
Vi rekommenderar att man ber att få köpa till ett extra chichi-spett för att bli riktigt mätt.
De har även burgare och möjlighet att köpa bara salladerna.
55 kronor, Gustav Adolfs torg, busshållplatserna/kyrkogården
Här ovan är Kao’s burgare i bröd. Jag räknade till att den har hela fem hemlagade ingredienser vilket gör att den är värd sitt pris. Brödet, dressingen, burgaren, chutneyn och den inlagda gurkan.
Själva burgaren är det bästa i rätten, den är perfekt kryddad och har köttig konsistens. Hade önskat mig lite mer drag i antingen chutney eller dressingen.
65 kronor, Gustav Adolfs torg, pressbyrån
Kao’s gyrostallrik är snäppet vassare än burgaren om du frågar mig. En len men små-rivig vitlöksdressing går perfekt ihop med det välkryddade, salta gyrosköttet. Gyros är alltså grekiskt från början och består av fläskkarré som man marinerar och grillar. Till detta får man en fräsch couscous-sallad med persilja och solroskärnor.
75 kronor, Gustav Adolfs torg, pressbyrån.
Här är alla matstånden på en lång lista, men kolla innan du beställer. På ett ställe micrade de till exempel lite quornfärs som vegetariskt alternativ, enligt tidningen City.
är det bara jag, lr,.. det ser ut att vara mer mat på bild(-er här på internätet) än i verkligheten? Blev lite besviken på mängden mat på Kao’s. ..som annars vara gott!
Astrid: Jag vet faktiskt inte, man har alltid optionen att be om extra stor portion el köpa till mer mat.
Lisa: Jag vill gärna se den där tweeten innan jag godkänner din kommentar, så onödigt med ryktesspridning.
på metros artikel där de testat veg-ställen så står det i beskrivningen av Mrs Saigons bidrag
”Vietnamesisk pannkaka av rismjöl och gurkmeja med quornfärs. Serveras med senapskål, böngroddar, örter & sötsur fisksås.”
grubblar över ”fisksåsen”
http://www.metro.se/skane/test-dyraste-veggomaten-inte-alltid-godast/EVHlht!OMOHu6nvJBuM/